Retroplakater går næppe af mode

08 september 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er så sandelig intet i vejen med at have moderne plakater, hvor man skal have den slags med de motiver, som der lige er oppe at vende som en dille eller et kortvarigt fænomen, hvor man ser den slags hjemme hos de fleste, der prøver at følge med tiden.

Senere er det næsten sikkert, at man ser billede af værelser med videre, hvor den slags plakater hang, så man hurtigt kan datere sådan et billede uden at have anden forudgående viden, fordi man ved, hvad det var for en tidsperiode, som den slags plakater var populære at have.

Men sådan noget som gammeldags motiver og henviser til fortiden og forbedrede udgaver af gamle billeder er virkelig noget, som der har været et hit længe, og som tiden går, kommer der jo bare endnu flere motiver til.

Så de motiver, vi nævnte, der var in i en periode, går jo så også hen og bliver retro, fordi folk bliver nostalgiske omkring den slags, så de vil mindes en fortid, de kender, eller som de har hørt deres forældre tale om.

retroplakater

Der er mange retroplakater at vælge mellem

Desuden kan sådan noget retroplakater også være med til at skabe en kontrast med et mere moderne hjem, hvor indretningen måske er noget af det nyeste, så man har brug for noget, der kan skabe en modsætning til den slags.

Nogle mennesker går efter nogle specifikke motiver, når det kommer til retroplakater, mens andre godt kan lide at blande den slags en del.

Det kommer jo an på, hvor man vil have dem hængende, og hvad de passer til.

Man vil nok kunne finde på at flytte lidt rundt på de plakater, og så oplever man dem på en helt anden måde, end man gjorde tidligere.

På den måde kan nogle ældre retroplakater komme til ære og værdighed igen, ved at man hænger dem op et andet sted.

Flere Nyheder